stathorakis

Εγκαταστάσεις
  Φωτισμού
  Instabus – Έξυπνα σπίτια
  Κτιριακών Αυτοματισμών
  Κίνησης
  Συναγερμού
  Πυρασφάλειας – Πυρανίχνευσης
  Τηλεφωνικών κέντρων
  Δορυφορικών συστημάτων
  τηλεόρασης
  Κλειστών κυκλωμάτων
  παρακολούθησης
  Θυροτηλεόραση
  Δομημένης Καλωδίωσης

Επιλέξτε Άρθρο
Έξυπνο Σπίτι >>>
(το άρθρο μας αυτό δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ)
Κτιριακοί Αυτοματισμοί - Ασύρματος Έλεγχος Ηλεκτρικής Εγκατάστασης
(το άρθρο μας αυτό δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ)
Θεμελιακή Γείωση
Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και υψηλές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς. Ένας τομέας που δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σ’ αυτή τη συνθήκη είναι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν αρκείται πλέον στους απλούς διακόπτες για το φωτισμό και πρίζες, αλλά απαιτεί λειτουργίες που να αυξάνουν την άνεση, την ασφάλεια και να εξοικονομούν ενέργεια.
Ο αυτοματισμός της οικίας ή της επιχείρησης παρέχει στον ένοικο ή επιχειρηματία μια σειρά από πλεονεκτήματα που είναι πολύτιμα γιατί σήμερα η ασφάλεια, η περισσότερη άνεση, η σωστή διαχείριση της ενέργειας και αυτοματισμός των λειτουργιών ενός κτιρίου δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη!!
Το «έξυπνο σπίτι» ή αλλιώς το σπίτι του μέλλοντος σκέπτεται για εσάς βάση των αναγκών και συνηθειών σας.
Ο αυτοματισμός του κτιρίου δεν είναι τίποτα άλλο από την επικοινωνία των επιμέρους τμημάτων που απαρτίζουν μια ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση μεταξύ τους.
Τα οφέλη που παρέχει στον ιδιοκτήτη η αυτοματοποίηση του κτιρίου είναι :
• Άνεση : Το να μπορεί κάποιος να τηλεφωνήσει στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού του από όπου και να βρίσκεται, και να ελέγξει την ηλεκτρική κουζίνα, το θερμοσίφωνα, τη θέρμανση, τον συναγερμό, τις κάμερες, τα φώτα, το πότισμα του κήπου ή το ανέβασμα και κατέβασμα των ηλεκτρικών ρολών – τεντών, είναι από μερικά από τα χαρακτηριστικά του «έξυπνου σπιτιού».
• Ασφάλεια : μπορεί να γίνει και το αντίστροφο από ότι αναφέραμε παραπάνω, δηλαδή να «τηλεφωνήσει» η ηλεκτρική εγκατάσταση στο γραφείο ή στο κινητό του ιδιοκτήτη και να τον ειδοποιήσει για κάποια πιθανή βλάβη που συμβαίνει στο σπίτι όπως παραβίαση του χώρου, διαρροή νερού, ανίχνευση καπνού κλπ. Επίσης με την εγκατάσταση αυτοματισμού επιτυγχάνεται η μείωση καλωδίων και έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
• Δημιουργία σεναρίων : το σύστημα αυτοματισμού μπορεί να εκτελεί κάποιες προγραμματισμένες λειτουργίες που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης, όπως πχ : με την ενεργοποίηση του συναγερμού να κλείνουν αυτόματα όλα τα ηλεκτρικά ρολά και οι τέντες, οι ηλεκτρικές συσκευές, η θέρμανση, τα φώτα κλπ. Σε περίοδο διακοπών η ρύθμιση για το αυτόματο πότισμα του κήπου, ανάλογα και με τις κλιματολογικές συνθήκες. Ακόμα και το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει πιο ευχάριστο, με το να ανοίγουν σταδιακά τα ρολά και να διαχέεται το φως σιγά – σιγά στο δωμάτιο. Επίσης με το πάτημα ενός διακόπτη μπορεί ο ιδιοκτήτης να δημιουργήσει «ατμόσφαιρα» για να παρακολουθήσει ένα έργο στην τηλεόραση κλπ.
• Ευελιξία : οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στην ηλεκτρική εγκατάσταση γίνεται γρήγορα και απλά χωρίς τις δαπανηρές και ενοχλητικές ενέργειες όπως άνοιγμα κουτιών, σκαψίματα, αντικαταστάσεις υλικών κλπ.
• Οικονομία : όλα τα παραπάνω ίσως δημιουργούν την αίσθηση της πολυτέλειας και κατά συνέπεια του υψηλού κόστους κατασκευής, όμως ο αυτοματισμός του κτιρίου δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση του προϋπολογισμού της ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης. Αντίθετα σε νέα κτίρια μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μείωση του.
Όπως παρατηρούμε το έξυπνο σπίτι μας παρέχει οτιδήποτε χρειαζόμαστε για να εξοικονομήσουμε χρόνο, ενέργεια και χρήμα.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η συμβατική ηλεκτρική εγκατάσταση και ο συμβατικός τρόπος έλεγχου της οικίας μας αποτελεί πλέον παρελθόν...